Visites guiades

VISITES GUIADES

 

VISITA GUIADA A LA VILA CLOSA, LES CAPELLETES VOTIVES I EL MUSEU. 

 
Visita guiada pel casc antic de Vilabella, passant pels punts d’interès històric i també amb aturades en les diferents capelletes votives que hi trobem. Es continuarà amb una visita al Museu Pinacoteca, gestionat per la Fundació Mn. Romà Comamala, en la qual podrem gaudir d’una col·lecció de pintura religiosa dels segles XVI a XIX i de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca.

 

VISITA GUIADA AL MUSEU PINACOTECA, MUSEU DE LA VIDA RURAL I MOSTRA DE FÒSSILS

Situat en l’antic convent de les Germanes Dominiques, totalment restaurat.

El Museu Pinacoteca, gestionat per la Fundació Mn. Romà Comamala, en la qual podrem gaudir d’una col·lecció de pintura religiosa dels segles XVI a XIX i de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca.

Recopilada per mossèn Romà Comamala, rector de Vilabella (1964-2000), durant tota la seva vida, conté més de 200 obres de temàtica religiosa, entre pintures, escultures, gravats i objectes religiosos.

La singularitat de la col·lecció, concebuda originàriament amb un objectiu catequètic, però també de gaudi artístic, rau en que està conformada principalment per obres d’estil renaixentista i barroc.

En el mateix edifici de la Pinacoteca hi trobem aquesta mostra etnològica d’eines, estris i mobiliari utilitzats en el camp català durant segles.

Consisteix en una mostra, disposada en diverses sales, les quals conformen una reconstrucció d’una casa de pagès; les habitacions, la cuina, etc. I ens mostra el relat d’una forma de vida, dura, però que sense la qual no podríem explicar la nostra història.

 

RUTA CIRCULAR PEL RIU GAIÀ

A Vilabella fem una volta pel Gaià. Itinerari circular pel camí de Salomó, els Set Ponts, les passeres pel riu, el Molí del Mig, les coves del Gatell i el camí del Molinet. Ruta comentada amb aspectes històrics i paisatgístics de 5 quilòmetres.