Els capgrossos i l'Abel·la llueixen a l'entrada de l'Ajuntament de Vilabella

14/04/2023

Els capgrossos i l'Abel·la llueixen a l'entrada de l'Ajuntament de Vilabella

El vestíbul i les escales de l’Ajuntament de Vilabella acullen la mostra permanent dels elements festius de la vila, formada per nou capgrossos i la geganta. En prenen part la Petra, el Roc, l’Abel·la, el fideuets, el pirata del Gaià, el xino del Padrós, l’avi fet caldo, el pallasso, el glucònic i el tocino. Cadascun d’ells es troba emmarcat en un marc en blanc i negre amb el seu nom corresponent.

La mostra té una doble vessant, interactiva i social. D’una banda, l’escena s’ha creat de manera que els personatges interactuen entre ells. D’aquesta manera el Glucònic llença el raïm podrit, el Tocino té l’orella aixecada com si li xiuxiuegessin alguna cosa, el Xino del Padrós fa volar una avioneta de paper al Pirata del Gaià, l’Avi té unes cartes, al Fideuets li surt del marc la bufanda i la Petra li tira petons al Roc. D’altra banda, la representació compta amb una visió social on el públic visitant pot interactuar i entrar a formar part de l’exposició fent-se una fotografia en el marc buit on en destaquen unes petjades a terra.

Les artistes vilabellenques Ingrid Bolaño i Núria Recasens són les autores d’aquesta espectacular mostra plena de significat i colors vius, realitzada amb pintura plàstica. L’exposició de pintures del seguici de Vilabella pot visitar-se en horari d’oficina.

Cal destacar que Bolaño i Recasens també són les creadores de la silueta del poble que també es troba a l’entrada de l’Ajuntament i del mural de l’Escola Manuel de Castellví.