PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS VILABELLA 2022

02/07/2022 Actualitat

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS VILABELLA 2022

 

/sites/vilabella/files/recursos/fulleto_pdf.pdf     MODEL DE PROPOSTA

 

Què són els pressupostos participatius?

 

Són un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant els qual els ciutadans i les ciutadanes poden proposar i decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipals, establint un canal efectiu de democràcia participativa. La dotació econòmica total és de 50.000 €.

Qui pot fer les propostes?

Podran participar en el procés de presentació de propostes tots els ciutadans i les ciutadanes empadronats a Vilabella i majors de 16 anys, els que hi tinguin una residència, encara que no tingui la consideració de residència habitual i les entitats amb seu social al municipi.

Model i presentació de les propostes

Les propostes es presentaran a les oficines municipals de l’Ajuntament a través d’un formulari en paper que es trobarà a les dependències municipals, a la pàgina web de l’Ajuntament (pdf per descarregar) i també us l’adjuntem en aquest mateix díptic.

Quins criteris ha de complir la proposta?

La proposta ha de ser legal, dins de les competències de la gestió municipal, limitada a màxim 50.000 euros, viable tècnicament, sostenible i inclusiva.

Qui pot votar?

Podran participar en el procés de votació tots els ciutadans i les ciutadanes empadronats a Vilabella i majors de 16 anys

Calendari del procés

Presentació de propostes. De l’1 al 10 de juliol de 2022, a l’Ajuntament en horari d’oficina. (de 9 a 13 hores cada dia laborable i dimarts i dijous, també de 16 a 20 hores) i els caps de setmana a la bústia de l’Ajuntament.

Valoració de les propostes.                                          De l’11 al 24 de juliol de 2022

Exposició de les propostes finalistes.            Del 29 de juliol al 7 d’agost de 2022

Votació de les propostes finalistes. Del 8 al 19 d’agost de 2022, a l’Ajuntament en horari d’oficina. (de 9 a 13 hores cada dia laborable i dimarts i dijous, també de 16 a 20 hores)

Escrutini públic.   21 d’agost de 2022, a les 6 de la tarda a la sala multifuncional