Vilabella fa realitat dos dels projectes escollits en els pressupostos participatius 2022-2023

24/05/2023

Vilabella fa realitat dos dels projectes escollits en els pressupostos participatius 2022-2023

L’Ajuntament de Vilabella ha realitzat enguany dos dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius. D’una banda, el projecte d’instal·lació d’enllumenat led i mobiliari urbà a l’avinguda Catalunya va ser el pressupost participatiu més votat, amb 24 vots, i un cost de 28.073,21 euros. S’hi han instal·lat 17 lluminàries de led d’alta potència i baix consum per contribuir a un major estalvi energètic al municipi. De l’altra, la millora del pati de l’Escola Manuel de Castellví, amb la renovació total de l’espai, transformant-lo en un jardí ple de vida per tal que afavoreixi les relacions de convivencia entre els alumnes, estimulant la seva creativitat i el joc lliure. Un nou pati més natural i educatiu adequat per a totes les edats. Aquest projecte va ser votat per 23 persones i ha comptat amb un pressupost de 25.105,69 euros. La dotació econòmica total dels pressupostos destinats a les actuacions era de 50.000 euros.

Actualment, s’està duent a terme un dels projectes de ciutat. Es tracta de l’arranjament del carrer-camí del Molinet, fins a la zona esportiva. En els dies vinents es procedirà a la seva pavimentació. Aquest projecte, amb el qual s’està treballant, també forma part dels pressupostos participatius.

L’Ajuntament de Vilabella ha executat aquestes propostes ciutadanes gràies als pressupostos participatius 2022-2023. Des del consistori es va considerar oportú engegar aquest primer procés participatiu amb la voluntat d’implicar els vilabellencs i vilabellenques a l’hora de decidir en què s’inverteixen els diners d’una partida del pressupost municipal.