Vilabella obligada a tenir un pla municipal per incendis forestals

14/05/2024 Actualitat

Vilabella obligada a tenir un pla municipal per incendis forestals

Vilabella haurà de redactar un pla municipal per incendis forestals degut a un nou anàlisis de perill que incorpora factors de canvi climàtic. En aquest sentit, recentment el Govern ha aprovat la revisió del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) amb l’objectiu de reforçar la capacitat de tot el sistema de protecció civil i emergències davant l’agreujament del risc d’incendi forestal a Catalunya en el marc del canvi climàtic. El nou Pla millora l’estructura interna dels grups operatius en les seves actuacions sobre el terreny, s’han ampliat les mesures d’emergència per la protecció de la població i s’ha millorat el flux de presa de decisions.

A més de Vilabella també es troben en aquesta situació Vallmoll, la Secuita, Pira i Solivella. En 19 municipis més del Camp de Tarragona el govern els hi recomana tenir-lo. Aquests són: Alió, Botarell, Bràfim, Cambrils, Constantí, el Milà, el Morell, el Rourell, els Garidells, la Masó, Montbrió del Camp, Nulles, Puigpelat, Reus, Riudoms, Torredembarra, Vilallonga del Camp, Vila-seca i Vinyols i els Arcs.

Les novetats al pla INFOCAT adapten l’organització i la resposta operativa i directiva per fer front a l’augment del risc d’incendi forestal pels efectes del canvi climàtic, que ha provocat que la temporada d’incendis comenci cada vegada més aviat i que es puguin produir grans incendis també fora dels mesos de major risc.

Dinou alcaldes i alcaldesses i diferents responsables municipals d’un total de 30 municipis de la vegueria de Tarragona, entre ells l’alcalde de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès, l’alcalde de Salomó, Xavier Ferrando i  l’alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch, van assistir el passat 18 de maig  a la sessió informativa sobre aquest nou pla INFOCAT que s’ha fet en format presencial al CAT112 de Reus per tal de donar a conèixer als responsables municipals les novetats.