Vilabella viu un espectacular i participatiu Sarau de Tardor

04/10/2023

Vilabella viu un espectacular i participatiu Sarau de Tardor

Vilabella ha celebrat aquest cap de setmana la novena edició del Sarau de Tardor. El correfoc de sarau, dels Diables de Vilabella, donava el tret de sortida a un dels actes més esperats pels joves, omplint de llum, foc i pólvora, els carrers i places del municipi. L’espectacle pirotècnic va començar a les nou del vespre a la Plaça de l’Ajuntament i va finalitzar a la Plaça de l’Església, recorrent els carrers i places del poble. Durant tot el recorregut, els diables van ballar sense parar sota el foc i a ritme dels timbalers de la Murtrera.

Dissbate al matí va ser el torn del mercat d’artesania i productes locals, a la Plaça Sant Pere i carrer Sant Roc. Hi van participar una vintena de parades que oferien al públic una gran varietat de productes d’artesania i alimentació. La plaça Sant Pere acollia l’actuació del grup Fenya Rai, que va amenitzar un animat vermut musical amb el seu cançoner popular i fresc.

A la tarda, una animada cercavila amb els capgrossos i la geganta Abel·la, de la Murtrera, va recórrer els carrers de la vila. A la nit va arribar l’esperada fira de vins de proximitat, amb la participación de més de vint petits cellers procedents de l’Alt Camp, Baix Camp, Penedès, Priorat i Terra Alta. Més de cinc-centes persones no van voler perdres la fira i tastar el centenar de vins que els cellers oferien. L’espai gastronòmic amb les food trucks va complementar la fira oferint tastets irresistibles. El ball amb la mítica i emblemàtica Salseta del Poble Sec tancava la jornada del dissabte. Van ser molts els que van apropar-se a la pista poliesportiva a ballar les cançons dels 70 i 80 que tant han sonat a les festes majors.

Diumenge dia 1 se celebrava una de les novetats del Sarau d’enguany, la primera edició de la Trobada de Cotxes Clàssics, al Raval del Roser. La trobada va acollir una quarantena de vehicles vinguts d’arreu de la comarca i voltants. Els participants de la trobada van fer un esmorzar i tot seguit una ruta pel poble i voltants, lluint clàssics com sis-cents, citroens 2cv, seat 600 o Fort Escot. Diumenge també es va realitzar una jornada de portes obertes al Museu Pinacoteca de Vilabella amb l’exposició “Siluetes i paisatges”, de Josep M. Pastrana i Núria Rimbau.

El dinar de germanor, enguany situat a la plaça Sant Pere, carrer d’avall i plaça de l’Ajuntament, amb la participació de més de 200 persones, va posar el punt final a un Sarau amb molt d’ambient i una gran participació per part dels vilabellencs i vilabellenques.