Servei porta a porta: recollida selectiva i de productes voluminosos

Servei de recollida selectiva porta a porta amb cubells xipats 

L’Ajuntament de Vilabella ha posat en funcionament aquest 2024 la recollida porta a porta amb cubells amb xip. D’aquesta manera el consistori pretén millorar la gestió dels residus i continuar treballant per ser més sostenibles.
Els cubells xipats permeten identificar les vegades que es treuen residus al carrer per habitatge. Per aquest motiu és imprescindible treure sempre les deixalles al carrer amb el cubell que pertoca segons la fracció del dia: dilluns orgànica i rebuig, dimecres orgànica i envasos, divendres orgànica i paper i diumenge orgànica i envasos.

L’ús dels cubells amb xip és obligatori per a la recollida selectiva. Els veïns i veïnes que reciclin correctament seran bonificats amb descomptes a la taxa d’escombraries.
Els vilabellencs i vilabellenques que encara no tinguin el xip poden trucar a l’Ajuntament per demanar cita i col·locar-los als seus cubells.

Recollida de residus especials i voluminosos

L'Ajuntament de Vilabella ofereix un servei de recollida de residus especials i voluminosos a través del Consell Comarcal de l'Alt Camp.

Els residus especials i voluminosos són aquells que a causa de la seva persillositat i/o volum s'han de recollir de forma separada i amb cura, per evitar possibles vessaments o reaccions que poden ser perjudicials per la salut i el medi ambient, i perquè puguin ser reciclats o reutilitzats per donar-los una segona vida. Aquests residus són envasos de pintures, envasos de productes químics, olis, tòners, aparells elèctrics i electrònics, ferralla, mobles velles, etc.

El sistema de recollida porta a porta permet una millor separació dels residus, augmentar el percentatge de reciclatge i de reutilització, i evitar que els veïns hagin de transportar aquests residus fins la deixalleria. Per tal que us recollim aquests residus al portal de casa vostra, heu de trucar prèviament a l’Ajuntament, demanar la recollida i indicar quins residus deixareu al vostre portal i l’adreça. Només es recolliran aquells residus d’origen domèstic que siguin especials i voluminosos i que es trobin davant de la porta dels domicilis dels veïns que s’hagin apuntat prèviament a l’Ajuntament. El personal que farà la recollida no entrarà dins al domicili a recollir cap residu.

Consulteu com funciona el servei i que heu de fer per s​ol·licitar-ho